על קק״ל
לאורך כל שנות קיומה, הקרן הקיימת לישראל משמרת את האיזון העדין בין פיתוח וסביבה, חקלאות ואקולוגיה, בניה ושמירה על השטחים הפתוחים ובראשם היער. מאז הקמתה בשנת 1901 נטעה קק"ל למעלה מ-240 מיליון עצים ושינתה את דמותה של ישראל, במפעל ייעור שאין לו אח ורע בארץ ובעולם.
קק"ל הינו הגוף המופקד על פעילות הייעור בישראל, בעל הסמכות המקצועית והמדעית העליונה בכל הקשור לניהול יער, חורש ושטחים פתוחים בישראל. נוסף על כך, קק"ל מתכננת, בונה ומטפחת את הסביבה, תוך שימור הריאות הירוקות, המורשת וערכי הטבע.
פעילות הארגון אינה מסתכמת ביישוב והכשרת הקרקע בלבד ועשייתה רבת הפעלים למען המדינה ממשיכה לבוא לידי ביטוי בתחומים רבים, כגון: משק המים, חינוך בלתי פורמאלי, פיתוח ידע ומחקר ובחיזוק הקשר של בני הנוער בארץ ובתפוצות לאדמת המולדת.
כהמשך ישיר לכלל הפעילות הנ"ל, קק"ל חרטה על דגלה את המאבק במשבר האקלים, במסגרתו היא מעמיקה את המחקר והפיתוח שלה לתחומי האקלים, מטמיעה את הנושא בכל חטיבות קק"ל (חינוך, מקרקעין, מפעלי קרקע, דוברות והסברה ועוד) ומשקיעה כמות אדירה של זמן ומשאבים לקידום הנושא.
בשנת 2024 הוקם בקק"ל אגף אקלים וקיימות שתפקידו להוביל את הפיכתה של קק"ל מקרן קיימת לקרן מקיימת, אף מחוץ לתחומי היער. אגף אקלים וקיימות יחזק את היערכות השלטון המקומי בישראל לשינוי האקלים וייצר סינרגיה בין פיתוח העיר לפיתוח המרחב הכפרי, תוך שמירה והגנה על היער והשטחים הפתוחים.
בשנים הקרובות יוביל האגף פרויקטים בקנה מידה גדול אשר יקדמו את תחום ההיערכות לאירועי אקלים קיצוני (אדפטציה) ומיתון המשבר (מיטיגציה).
כל זאת, במטרה לשפר את איכות החיים ואיכות הסביבה של תושבי ישראל כחלק מחזון הציונות הסביבתית החדשה של קק"ל.
תחום החדשנות הינו אבן בניין מרכזית במסגרת פעילות האקלים. פרויקטים ופיילוטים לקידום והטמעת חדשנות אקלים, פנים וחוץ ארגונית, מקודמים ויקודמו בשנים הקרובות במסגרת פעילות האגף. תוכנית האתגרים של קק"ל, בשיתוף עם מרכז החדשנות קק"ל-צמח-כנרת (KIC) מסייעת בקידום והטמעה של פתרונות חדשניים לאתגרים אמיתיים מהשטח הקק"לי.