האתגר
כיצד נשפר את טכנולוגיית הניטור והזיהוי המוקדם של שריפות בשטחים הפתוחים והיערות?
רקע לבעיה
השקיית הנטיעות ביערות קק"ל מצריך התייחסות לאתגרים ייחודיים.
בכל אתר נטיעות יש לתכנן את פריסת ההשקיה, לחשב את כמויות המים הנדרשות לכל עץ ואת תדירויות ההשקיה וזאת בהתאם לתנאי האקלים, הקרקע, כמות ומיני העצים. מערכות ההשקיה לנטיעות העצים מספקות מים במשך מספר שנים, בין כ- 5-3, עד התבססות הנטיעות בקרקע.
אופן אספקת המים כיום דורשת חיבור למקור מים בעל יכולת ספיקה גבוהה דיה על מנת להשקות את כל הנטיעות. לעיתים מקור המים נמצא רחוק מאזור הנטיעות ונדרשת הקמה של מערכת הולכה המתחברת למקור המים. אתגר נוסף הוא הגנה על קווי ההשקיה מפני פגיעות בעלי חיים אשר עלולים לנקב את הצנרת ולגרום לבזבוז מים לא הכרחי, דבר המצריך בדיקות תקופתיות של שלמות המערכת לפני כל מחזור השקיה. היבט נוסף הוא התאמת כמות ומחזורי ההשקיה אל רטיבות הקרקע והאקלים. דבר מורכב המשתנה בהתאם למיני העצים, עונות השנה וסוג הקרקע (לדוגמא - קרקע חולית לרוב בעלת יכולת קיבול מים נמוכה, נדרשת השקיה בתדירות גבוהה יותר בהשוואה לקרקעות כבדות). לעיתים אף נוצר מצב שמועד ההשקיה נקבע על בסיס פניות איש השטח ולאו דווקא על בסיס צורך של העץ ו/או מצב רטיבות הקרקע.
בכדי לתת מענה לאתגרים הרשומים מעלה, נדרשת התייחסות יצירתית שתיקח בחשבון את תכנון אספקת המים יחד עם צרכי העץ בשלביו השונים תוך התייחסות לתנאי הקרקע והסביבה.
האתגר בפירוט
מציאת פתרון/ות טכנולוגי לאספקת המים לנטיעות ביערות קק"ל המביא/ים בחשבון את תנאי הקרקע, הרטיבות בה וצורכי העץ תוך דיוק של כמות המים הנדרשת. אימוץ טכנולוגיה לניטור כמות המים בקרקע ו/או בעץ, בכדי להתאים בצורה מיטבית את אספקת המים לעץ ולחסוך בצריכה ועלות עודפת של מים. בנוסף, תזמון המועד המתאים ביותר לנטיעות חדשות. מציאת מערכת לבחינה ומדידה של אחוז הצלחת קליטת הנטיעות והטמעתה במערכות קק"ל, על מנת לבקר ולוודא אספקת מים מיטבית.
פרסים
כן, יש גם פרסים שווים!
30,000 ₪ יוענקו למקום הראשון ו- 20,000 ₪ למקום השני.
כמו כן, הסטרטאפים יוכלו להכנס למסלול פיילוט בהתאם לעמידה ביכולות ביצוע הפיילוט והגשת תוכנית מותאמת.
*הפיילוט יבוצע במרחב צפון בהתאם לתנאים המפורטים בתקנון ההשתתפות